Γευσιγνωσία:
Απαλό, κίτρινο χρώμα, αρώματα εσπεριδοειδών, λουλουδιών, κρητικών βοτάνων όπως θυμάρι και ρίγανη. Η υψηλή οξήτητα το καθιστά δροσερό και τραγανό. Η τρίμηνη ωρίμανση στις οινολάσπες, προσδίδει στο κρασί μεγαλύτερο βάθος και πολυπλοκότητα που καταλήγουν σε μια επίγευση μεγαλύτερης διάρκειας με κύριο γνώρισμα μια αίσθηση μεταλλικότητας.
Σερβίρισμα:
Σερβίρεται σε θερμοκρασία 12-13οC και μπορεί να συνοδεφθεί, θαλασσινά, όστρακα, ψάρια και καπνιστά τυριά.