Píso sto Κόκκινο

ΚΑΠΠΑ KOKKYMELO ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΕΡΥΘΡΟ 750ML

16,00

Η ναυαρχίδα των ερυθρών κρασιών του οινοποιείου παράγεται από την ποικιλία Ξινόμαυρο. Πρόκειται για σταφύλια που προέρχονται από ένα μόνο αμπελοτόπι στην περιοχή της Φυτειάς, στους πρόποδες του Βερμίου. Το αμπέλι καλλιεργείται με ήπιες καλλιεργητικές πρακτικές και δίνει χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις της τάξης των 700kg ανά στρέμμα. Κατά την οινοποίηση γίνεται προσπάθεια να τιθασεύσουμε τις έντονες ταννίνες του ξινόμαυρου προστατεύοντας και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τον μοναδικό του αρωματικό πλούτο. Το κρασί ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια 500lt για 12 μήνες.

Γεύσεις: Κόκκινα και μαύρα φρούτα (κεράσι, δαμάσκηνο, μαύρα μούρα), γαρύφαλλο.
Ποικιλιακή σύνθεση: 100% Ξινόμαυρο.
Κατηγορία: Π.Γ.Ε. Ημαθία.
Συνοδεύει: Κόκκινο κρέας, κυνήγι, τυριά ωρίμανσης, αλλαντικά.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 18°C – 20°C.
13,5% Vol. | 750ml & 1500ml ℮

Κατηγορία:

Η ναυαρχίδα των ερυθρών κρασιών του οινοποιείου παράγεται από την ποικιλία Ξινόμαυρο. Πρόκειται για σταφύλια που προέρχονται από ένα μόνο αμπελοτόπι στην περιοχή της Φυτειάς, στους πρόποδες του Βερμίου. Το αμπέλι καλλιεργείται με ήπιες καλλιεργητικές πρακτικές και δίνει χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις της τάξης των 700kg ανά στρέμμα. Κατά την οινοποίηση γίνεται προσπάθεια να τιθασεύσουμε τις έντονες ταννίνες του ξινόμαυρου προστατεύοντας και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τον μοναδικό του αρωματικό πλούτο. Το κρασί ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια 500lt για 12 μήνες.

Γεύσεις: Κόκκινα και μαύρα φρούτα (κεράσι, δαμάσκηνο, μαύρα μούρα), γαρύφαλλο.
Ποικιλιακή σύνθεση: 100% Ξινόμαυρο.
Κατηγορία: Π.Γ.Ε. Ημαθία.
Συνοδεύει: Κόκκινο κρέας, κυνήγι, τυριά ωρίμανσης, αλλαντικά.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 18°C – 20°C.
13,5% Vol. | 750ml & 1500ml ℮